Hvordan markedsføre deg selv som en proff og få flere jobbtilbud

Enten du ønsker å jobbe for noen andre, eller har din egen virksomhet og søker etter nye kunder, er nøkkelen å få den andre personen til å innse at du er rett person for jobben sin. Du må være i stand til å vise at du har ferdigheter og drive nødvendig for å fullføre oppgaven. Så, hvordan kan du gjøre dette effektivt når du bare har noen få minutter på de fleste for å overbevise dem om dette faktum? Det er der stress kommer i.

Hvordan markedsføre deg selv som en proff og få flere jobbtilbud

Du prøver å tenke på alle mulige måter å ta (og beholde) sin oppmerksomhet. Gjerne du er oppe mot noen stor konkurranse, så du ønsker å skille seg ut, men ikke så mye at du er skremmende eller krenkende. Du ønsker å være selvsikker uten å være aggressiv. Det er slik en fin linje mellom å gjøre ikke nok, og gjør for mye så hvordan du markedsføre deg selv på en måte som fungerer?

Selv om det kan virke nesten umulig, å presentere deg selv på en måte som viser din arbeidsføre verdt er faktisk ganske enkelt - hvis du vet hva du skal gjøre. Du trenger bare å følge noen enkle retningslinjer, og snart vil du være å få flere jobbtilbud enn du trodde var mulig:

Kle deg for den posisjonen du ønsker

En av de første tingene som noen som vil potensielt ansette deg kommer til å legge merke til er hvordan du setter deg sammen. De kommer til å se på din fysiske utseende og gjøre en spekulasjon om hva slags arbeider du er.

Hvis du er iført klær som er alt krøllete, for eksempel, kan de antar at du enten mangler motivasjon eller ikke er opptatt med bildet du prosjektet. Ingen av disse er imponerende til noen som leter for deg som en utvidelse av sitt bilde.

På et minimum, kle for den posisjonen at du prøver å få. Det betyr at hvis du leter etter et kontor jobb, møter opp for å søke i de samme klærne du ville ha til å fungere hvis du allerede var ansatt. Men du kan få lenger fram dressing for den posisjonen du vil ha i fremtiden. Så, hvis det er det VP stillingen du ønsker nedover veien, vise dem at du er førsteklasses materiale for det ved å kle den delen nå.

Gå, snakke og stå med tillit

Det er noe imponerende om en kvinne som er trygg i hennes evner. Når hun skildrer at hun tror hun kan gjøre jobben, du er tilbøyelig til å tro henne. Det er målet du ønsker å satse på. La dem vite at du er i stand til å gjøre det du må gjøre for å hjelpe dem til å blomstre.

Når du gå, snakke og stå, gjøre det fra en posisjon av styrke ved å holde din holdning rett og oppførsel kult. Ditt hjerte kan slå en mile et minutt, men din potensielle arbeidsgiver eller entreprenør trenger ikke å vite det.

[Les: 5 beste selvtillit øvelser ]

Vær høflig og profesjonelt

Når du arbeider med mennesker som potensielt kan hjelpe deg å betale dine regninger, er det ikke på tide å glemme din oppførsel. Vær bevisst på din "gleder" og "takk yous", og det er ikke en dårlig idé å holde "frue 's" og "sir er" der inne også.

Ingen vil noen jobber for dem som ikke respekterer dem. Hvis du viser at du er profesjonelle og høflige hvert steg på veien, kan de plukke deg over noen som er litt mer kvalifisert, men ikke så sympatisk.

Skildre dine styrker uten skryt om dem

Dette er en av de fine linjer som kan vanskelig å se. Du ønsker å la dem vite at du er mer enn i stand til å gjøre jobben, men du ønsker ikke å høres ut som du skryter av. Hvordan gjør dere det?

[Les: Hvordan selge deg selv uten å være arrogant ]

Nøkkelen er å holde seg ydmyk. Del dine styrker på enkleste måte og med færrest ord mulig slik at du ikke er tilbøyelig til å pynte i det hele tatt. Potensielle arbeidsgivere kan plukke opp på BS svært raskt, og hvis de ikke stoler på at du er 100% nøyaktig og tillit-verdig, kan du miste jobben før du har det.

Vær også forsiktig at du ikke gjør det høres ut som du egenhendig reddet verden. De fleste er smarte nok til å innse at de fleste ting er et resultat av et team innsats så jo mer sannsynlig er det å kreditere de rundt deg for noen av dine tidligere suksesser, jo bedre vil du komme over til noen som kan få noe av æren fra deg nedover veien.

Fortell dem hvordan du vil løse sine problemer

Selv om du selger deg selv til dem, hva de egentlig er ute etter er hvordan du skal løse sine problemer. Av denne grunn, er du virkelig kommer til å ønske å fokusere mer på hva du kan gjøre for dem å gjøre livet enklere, ikke hvor mye du vil ha jobben fordi det er bedre for deg.

Hvis du prøver å lande en jobb, forklarer hvordan din trening og evner kan fremme deres selskap. Hvis du jobber for deg selv og er på utkikk etter en ny klient, la dem få vite hvordan du har tenkt å forbedre sin livskvalitet enten gjennom dine produkter eller tjenester.

Adressen deres behov og bekymringer, og du vil trolig ta et skritt foran konkurrenten din.

Være ekte og ærlig

Ingenting er verre enn å håndtere noen som er falske. Du trenger ikke respekterer dem, trenger du ikke stoler på dem, og du absolutt ikke ønsker å gjøre forretninger med dem.

Når du møter med potensielle arbeidsgivere eller kunder, være så transparent som mulig. Hvis de spør deg om dine feil eller svakheter, innrømme dem. Mens du absolutt ikke ønsker å pøs om alt du noen gang har gjort galt, og drive dem bort, de kan respektere deg mer når de ser at du skal innrømme til kort strømmen heller enn å prøve å overbevise dem om at de don 't eksistere i det hele tatt.

Lær hvordan man skal håndtere neis

Ikke alle svar du får vil være et ja svar, de bare ikke kan være. Selv om du er den mest fantastiske personen på planeten, det betyr ikke at du kommer til å få hva du vil hver gang du ber om det. Derfor må du lære hvordan du skal håndtere det når ting ikke akkurat går din vei.

Den beste måten å gjøre dette på er å se frem til et "nei" svar. Hvorfor? Loven om sannsynligheten sier at for hver "nei" du hører, er du ett skritt nærmere et "ja". Så i stedet for å la neis tømmehastighet og trykke deg, tenker på dem som betyr at ja nå er rett rundt hjørnet.

Ikke nøy

Som det gamle ordtaket, "Settle for mindre og det er akkurat hva du får." Med andre ord, ikke være så desperate etter å selge deg selv at du vil betale for mindre enn du faktisk er verdt.

[Les: Ti prinsipper for suksess ]

Spør om hva du vil, fordi hvis du godtar å jobbe for mindre, du begrense fremtidig potensial. Jada, må du kanskje starte lavere enn hva du vil, men hvis du har utdanning og erfaring som kommandoer mer, så må du arbeide for å ikke la bar få noe lavere enn det.

Markedsføre deg selv effektivt og arbeidsgivere og kunder vil være med å kjempe for å ha deg på laget sitt. Så det eneste problemet vil være hvilke du vil velge.

Aktuelle artikler