Hvordan slutte å være en pushover og ta tilbake kontrollen over livet ditt

De fleste av oss liker å bli likt, tross alt er det helt naturlig, det føles bra å være en hyggelig person, og for å gjøre vårt beste for å hjelpe andre mennesker ut hvor vi kan. Men hvis vi lar vår atferd og andres gå ukontrollert, kan det være lett å bli bli en "folk pleaser" og uforvarende tillate andre mennesker å gå over oss.

Hvordan slutte å være en pushover og ta tilbake kontrollen over livet ditt

Den gode nyheten er at for å unngå å bli et pushover vi kan rett og slett justere vår oppførsel.

Følgende tips vil vise deg hvordan:

Vær oppmerksom på

Det første vi må gjøre er å gjøre oss klar over hvordan vår atferd blir oppfattet av andre. Gir vi folk grønt lys til å behandle oss hvordan de vil, eller har kommet folk til å forvente ting fra oss fordi vi ikke har kommunisert til dem at deres forventninger til oss er urealistisk?

Det kan være at folk tror vi er helt greit med situasjonen i hånd, de er uvitende om våre følelser og ville være genuint mortified at deres oppførsel er opprørende oss.

Vi lærer andre hvordan å behandle oss av våre egne handlinger og atferd.

Det er derfor det er viktig at vi er klar over vår egen atferd og hvordan dette kan gi andre inntrykk av at deres oppførsel er akseptabel.

Å være en pushover faktisk kan ha en ødeleggende effekt på helsen din, både fysisk og mentalt. Tenk på det, hvis alle losser sine ansvar på deg som de vet de kan komme unna med det, så dette kan være en ekstremt stressende og fysisk drenering situasjon å være i.

Se å se hvem som drar nytte av din oppførsel

Dessverre i noen tilfeller kan det være at folk er bevisst behandler oss urettferdig eller trekke ull over våre øyne, så mens vi ikke skal behandle alle som kommer inn i våre liv med mistanke, er det viktig å være klar over hvem eller hva vi har å gjøre med.

Noen ganger er det bare ikke mulig å være fullt klar over en situasjon, full kunnskap kan ikke bli utlevert til oss, så det kan være vanskelig til tider å vite folks motiver.

Nøkkelen til å forstå de fleste situasjoner er å se på hvem som fordeler. Det er et latinsk leveregel for denne "Cui bono" eller "for hvis fordel er det?" som noen ganger brukes i deteksjon av kriminalitet.

Hvis alle drar i lik grad i et forhold, så dette er generelt en god ting.

Men hvis en annen person blir langt mer nytte ut av en situasjon enn de andre involverte parter så klart det er en ubalanse som må tas opp.

Å være oppmerksom på en situasjon du virkelig trenger å undersøke det som om du var en observatør på utsiden.

Noen ganger spør en betrodd venn om deres mening kan skinne nytt lys over en situasjon.

Bare si nei

Du vil kanskje spørre deg selv hvorfor du føler behov for å gjøre alle til lags hele tiden. Det kan være fordi du mangler i selvtillit eller kanskje du er redd for at folk ikke vil like deg hvis du ikke overholder sine forespørsler.

Selv om du kanskje synes det er lettere sagt enn gjort, stoppe å være et folk pleaser er ganske enkel.

Det er bare et spørsmål om å vite når man skal si nei og grensesetting.

Når du har tatt oksen ved hornene og sa "nei" for første gang, tro meg det blir enklere.

Å si nei betyr ikke at du må være konfronterende, for det er måter å være selvsikker uten å være aggressiv.

Hvis du ikke er komfortabel med en forespørsel uansett grunn så du virkelig trenger å bare si nei.

Husk at du ikke trenger å forklare deg selv til noen.

En rask "nei jeg kan ikke gjøre det" er nok.

Du trenger ikke å be om unnskyldning.

Gjenkjenne fordel takers og snakke opp

Ingen av oss liker å føle vi la folk ned eller blir urimelig med andre. Likeledes ønsker vi også å tro at andre mennesker har våre beste interesser på hjertet, men sannheten i saken er at noen mennesker bare ikke.

Lære å gjenkjenne fordelen takers i livet ditt og enten kutte dem ut av den helt, eller hvis dette ikke er mulig så du absolutt må ta affære og stå på bakken.

En måte å gjenkjenne fordel takers er å ta notis av instinktene dine. Hvis noe plager deg om en situasjon, uansett grunn, så er det bedre for alle involverte at du nevner dine bekymringer helt i starten.

Dette kan spare mye smerte senere ned linjen

Det kan være at en venn har bedt om en tjeneste som du ikke er fornøyd med, eller er du i ferd med å inngå en kontrakt, men er misfornøyd med noen av begrepene.

Uansett hva det er, og bringer ting opp på et senere tidspunkt etter at du har tillatt dem å fortsette er aldri en god strategi, og har mindre sjanse for et vellykket resultat, spesielt i skriftlige kontrakter som vanligvis er bindende.

Hvis du er instinkter skriker til deg, uavhengig av hva andre folk sier, så ta notat.

Det er viktig at når du møter nye mennesker for første gang at du setter presedens fra begynnelsen. Det er en stor forskjell mellom å være lett å gå og være gikk over.

Og vite denne forskjellen vil hjelpe deg å etablere sunt personlige og profesjonelle relasjoner.

Du kan fortsatt være hyggelig

Ikke tar noen BS fra noen betyr ikke at du må gå rundt med en dårlig ass holdning, være mistenksom av alle eller opptre som en unhelpful kontrollfreak.

Det betyr bare at du er klar over din egen egenverd og at du ikke er en walk over. Det betyr ikke at du må være utilnærmelig. Faktisk de som har tillit til seg selv og sine evner og kjenner sine grenser er vanligvis ekstremt lett å komme overens med, forskjellen mellom dem og en pushover er at de vet hvor de skal trekke linjen.

Du trenger bare å være klar over at med noen mennesker, når du gir dem, og en tomme, vil de ta en mile.

Noen ganger kan vi føle at det å gi i er å være hyggelig, men faktisk la andre trampe oss er ikke å være hyggelig mot alle. Vis krigeren i, du trenger ikke å slå inn Boudica men du trenger ikke å vise noen løse.

Det er på tide å slutte å unngå konfrontasjoner bare fordi du er redd for andres reaksjoner.

Dyrk en ryggrad og iverksette tiltak

Vi bare virkelig begynner å vokse en ryggrad av å håndtere situasjoner hodet på, og akkurat som alt annet, øvelse gjør mester.

Problemet er at mange av oss forståelig nok foretrekker å skygge unna potensiell konflikt.

Vi ønsker ikke å nevne elefanten i rommet, fordi det ikke kan være hva folk ønsker å høre, men hvis du lar ting vedvarer, så vil ting bare bli verre.

Hvordan folk kommer til å kjenne sin oppførsel er uakseptabelt med mindre du forteller dem? Når du åpner kommunikasjonslinjene kan du selv lære noe selv.

De kan reagere på oppførselen din, eller det kan være at denne personen har ingen plass i livet ditt, uansett grunn, med mindre du konfrontere det og iverksette tiltak vil du ikke vite.

En annen god grunn til å iverksette tiltak i visse situasjoner er å hindre andre i å bli behandlet slik du har, for eksempel hvis du har blitt mobbet av en arbeidskollega, så du virkelig trenger å snakke opp.

Varsling er ikke for pyser gitt, men stå opp for andre og snakke din sannhet er rett tenkende handling. Sannheten alltid outs til slutt.

Ta tilbake kontrollen over hva som skjer i livet ditt, stol på meg, føler deg enda mer myndighet for det.

Ikke ta det personlig

Ikke alle kommer til å like deg eller de tingene du gjør. Det er et faktum av livet, og du må bare akseptere det.

Når du begynner å endre atferd fra å være en pushover å være en selvsikker trygg person, så noen folk kommer til å bli tatt av vakt.

Folk har kommet til å forvente en type oppførsel fra deg, og ved å endre dette, er du også endre hvordan de forholder seg til deg, kan dette være vanskelig for noen. Men hold deg til det som det vil være verdt det.

Akseptere andres kritikk, men ikke la det styre deg. Det er nok problemer i livet uten at du slå deg opp over en bit av kritikk, spesielt hvis du vet innerst inne at det ikke er virkelig berettiget.

Jeg en gang jobbet for et firma som syntes å ta glede i å trekke andres arbeid i stykker, vet jeg ikke helt vet hva hensikten med dette var, men når det skjedde med meg, tok jeg det ganske dårlig på den tiden. Jeg følte at jeg hadde levert et flott stykke arbeid på gang, faktisk trodde jeg at jeg hadde over levert. I stedet for å få ros jeg trodde jeg fortjente, eller i det minste en takk, jeg ble halt over brikettene.

Jeg fant senere ut at det var mye mer som skjer bak kulissene enn jeg var klar over på det tidspunktet, og gi meg en hard tid var faktisk ingenting å gjøre med arbeidet mitt.

Jeg hadde rett, det hadde vært et flott stykke arbeid.

Likevel den resulterende knock til ego min hadde en stor innvirkning på min selvtillit.

Denne mangelen på egenverd snart filtrert inn i andre områder av livet mitt, jeg begynte å gjøre ting bare for andres validering og godkjenning. Unødvendig å si, denne godkjenningen søkende atferd ikke ut for godt.

Jeg ble en pushover.

Så ta et blad ut av boken min, aldri miste av syne hvem du er og ikke la folk gå over deg.

Lær av min lekse, og ikke ta det personlig.

Aktuelle artikler