Kunsten offentlige taler og får god på det

Gode ​​offentlige høyttalere er ikke bare født, de er laget. Med nok praksis og engasjement, kan hvem som helst bli en bedre foredragsholder - også deg. Her er hvordan.

Kunsten offentlige taler og får god på det

En av mine klienter, en kvinne i slutten av 40-årene, mistet jobben sin som et salg regnskapsfører for noen år tilbake. Opplevelsen ødela henne, sammen med alt som kom etter det: på jakt etter en annen jobb, prøver å få leid, og arbeider med avvisning. Mens alt dette skjedde, begynte hun å skrive en blogg, mest for å få alt av brystet hennes. Snart hennes skrifter ble lagt merke til og noen grupper som var støtte arbeidsledige inviterte henne til å snakke på deres møter. Hun aksepterte, og etter en periode, utviklet hun seg til en full-time motiverende høyttaler.

Hun innrømmet at hun ikke hadde en anelse mens hun jobbet på hennes gamle jobb som hun hadde dette i henne. Hennes nye karriere ville ikke vært mulig hvis hun ikke var naturlig talentfulle for offentlige taler.

Noen av oss, som denne damen, har den naturlige evne til å dele våre tanker med en stor gruppe mennesker. For andre er det en ferdighet som må læres. Her er noen enkle måter å forbedre offentlige taler ferdigheter.

Dine utseende er bare begynnelsen

Looks brukes til å danne vår første inntrykk, men når du begynner å snakke, vil flertallet av folk skifte sin oppmerksomhet til dine ord og betydningen de bærer. Hvis dette ikke var tilfelle, ville hver supermodell umiddelbart være en fenomenal foredragsholder fordi vi ville bare være starstruck av deres skjønnhet og fullstendig ignorere sine ord.

Du bør alltid prøve å se rent og presentabelt, resten, som å være i form eller pen, er en ekstra bonus, men det er ikke obligatorisk for en god offentlig høyttaler. Dine ord vil avgjøre om du er en, ikke utseendet ditt.

Tro dine ord

Du må tro de tingene du sier. Publikum er veldig flinke til å fange finter og løgnere. Det er derfor du må stå bak alt du snakker om. Tro på dine egne ord vil gi dem lidenskap og overbevisning, og dette er noe alle kan sette pris på, selv om de ikke er enig med deg 100%. Kroppsspråk vil også være mer overbevisende når du snakker om ting du tror i.

Velg dine ord med omhu

Vårt vokabular er dannet gjennom hele livet. Ifølge Oxford English Dictionary, det er 171 476 ord i det engelske språket som er i bruk. Det er vanskelig å fastslå hvor mange av dem vi bruker i gjennomsnitt, men antallet er koblet til vår utdanningsnivå. Ikke bruk fancy, mindre kjente ord fordi du vil sannsynligvis se ut som en show-off - de som ikke vet betydningen av disse ordene vil mislike deg, mens de som gjør det vil trolig lurer på hvorfor du ikke bruker en mer velkjent synonym.

Se på det på denne måten: det er de tingene du sier at å imponere publikum, ikke ordene du bruker.

Bo i her og nå

Føl publikum, være klar over dem, men endrer ikke kjernen ideer du prøver å presentere på grunn av deres reaksjon.

Du må se deg selv som en standup komiker som "rutine" er satt og bestemt før de steg på scenen, men deres eksakte måten for levering er fleksibel. Hvis du er en dyktig foredragsholder, kan du starte din tale på en nøytral måte, og deretter sakte endre kurs så det er bedre egnet for denne anledningen.

Det er derfor det er viktig å holde seg i nåtiden. Merke ting i publikum og reagere på rett måte er avgjørende for en fleksibel offentlig høyttaler.

Vi er alle mennesker, tross alt

The show must go on. Dette gamle ordtaket gjelder for nesten alle offentlige arrangementer, og du bør også omfavne den. Feil vil skje, uansett hvor godt forberedt du er. Selv de beste foredragsholdere glemme sin tankegang, stammer eller mispronounce et ord fra tid til annen.

Det viktigste er ikke å bli avsporet. Holde kursen uansett hvor mange feil du gjør. Noen i publikum vil huske at du har gjort feil, alle vil huske hvis du ikke kunne fortsette og stoppet. Uansett hva du gjør, må showet gå videre.

Som dine ferdigheter bedre, vil du gjøre færre feil, men du vil aldri bli kvitt dem helt. Det er derfor du trenger å akseptere dem og være forberedt på å bære på hell etter at de oppstår.

Unngå disse vanlige feilene

For å være ærlig, det er mange av feilene du kan gjøre, men disse er de å være på utkikk etter i begynnelsen, før du får litt mer erfaring på dette feltet.

En. En altfor generalisert posisjon - sier ting som alle er enige med som "krig er helvete". Dette vil ikke gi deg noen sympati fra mengden du ta opp, det gir bare inntrykk av du er for redd for å stå bak noe kontroversielt.

2. Forutsatt ingen i publikum vet mer enn du gjør om emnet - mest sannsynlig, vil mange vite enda mer enn du gjør. Ditt oppdrag er ikke å overliste noen, men å presentere din posisjon på best mulig måte.

3. I det første minuttet, du har alles oppmerksomhet. Ikke kast det på å si hei og introdusere deg selv i 45 sekunder. Fange deres oppmerksomhet umiddelbart, men ikke gjør det ved å være for aggressiv eller ytterst ubehagelig.

Bruk kroppsspråket til din fordel

Vær bevisst på kroppen din før du starter din tale, og sjekk selv på nøyaktig hvordan du føler deg i timene som fører opp til øyeblikket i offentlighetens søkelys. Jo mer avslappet du føler deg, jo mer spontan vil du presentere deg selv. Kroppsspråk vil sende den samme meldingen. Ikke tving deg selv til å rette ryggen eller gjøre noe med holdningen din som krever at du aktivt tenker på det. Ditt sinn bør være opptatt med ord og setninger, ikke kroppen din.

Flertallet av folk i alle publikum se etter en ekte person. Dette er hva ditt kroppsspråk bør være å fortelle dem.

Det er alt i øynene

Det finnes en rekke teorier om hvordan å nærme øyekontakt. Noen eksperter foreslår at du ser rett på publikum, og prøver å måle respons. Andre foreslår ute på ett bestemt sted, og ignorerer alt annet som kan avlede oppmerksomheten og ødelegge din tale. Begge har sine fordeler og ulemper - ved å unngå publikum, kan du komme ut som usikre eller usikker, et annet alternativ inkluderer muligheten for å få distrahert av noen i publikum eller finne en persons blikk eller et ansiktsuttrykk som vil uhell forvirre deg.

Prøv å kombinere disse to tilnærmingene. Når du kommer på det stadiet, ikke se på folk som er nærmest deg, men i stedet ser veien tilbake mot slutten av rommet du adressering, som om du leter etter noen i ryggen.
På denne måten vil du ha rett holdning (haken holdes høyt), og ingen vil tro at du unngår øyekontakt.

Et speil er den perfekte test publikum

Føler ikke at å trene foran et speil er dum eller barnslig. Du tester din tale. Dette vil externalize prosessen, og gir deg kunnskap om opplevelsen som venter deg i fremtiden. Mens du leverer din tale til speilet, sørg for at du undersøker hvordan du ser ut og høres fra motsatt perspektiv.

Gjør det igjen og igjen og eksperimentere med ulike toner og tale rytmer. Gjennom praksis, vil speilet svare på mange små spørsmål du sikkert har. Hver besvart spørsmålet effektiviserer og forbedrer tale.

Å gjøre gode notater

Ingen leverer en flott, minnerik tale uten grundig forberedelse. Alltid skrive ned en detaljert manus for noen av dine taler. Men, å skrive det ned betyr ikke at du ikke bør lære den ord for ord. Din tale, som enhver god intervju for eksempel, bør bygges fritt på noen få (maksimalt 5) punkter du ønsker å presentere for publikum.

Den ideelle blanding i en tale er å finne en måte å presentere disse punktene ved hjelp resonnement samt følelser. Se hvordan Stephen Colbert, en berømt satiriker og politisk kommentator, brukte sin mulighet til å snakke på The White House Correspondents 'middag i 2006.

Dette var en flott tale, og ingen kan nekte for dette, uansett om de er enig eller uenig med hans uttalelser. Colbert brukte alt han har til rådighet, alt fra følelser, tanker og improvisasjon. Resultatet var en nesten ideell offentlige tale.

Jobbe hardt og bli bedre

Øvelse gjør mester. Stol på disse tipsene, fortsetter å praktisere å snakke om foran mennesker hver sjanse du får, og det er ingen grunn til at du ikke kan bli en stor offentlig høyttaler.

Aktuelle artikler