Selv aksept - kunsten å elske deg selv

En lykkelig, oppfylt liv er et mål vi alle prøver å nå. Listen over ting som bør gjøres for å gjøre våre drømmer har karriere prestasjoner, økonomisk suksess, og en lykkelig familie pin på toppen. Hvordan kommer at selv når vi kan med stolthet si at vi forstått alt vi ønsket, en følelse av noe som mangler plage oss? Når det gjelder å leve et fullstendig liv hva er en hovedingrediens?

Selv aksept - kunsten å elske deg selv

År med lesing populære selvhjelpsbok, alt fra fullstendig søppel til noen som faktisk forandret livet mitt for bedre, som veien mindre reist og 7 vaner med svært effektive mennesker, etterfulgt med en rekke økter med atherapist, viste at krydderet som gjør en forskjell er selv aksept.

Kunsten å elske deg selv med alle dine feil og renner er en hjørnestein i en oppfylt, lykkelig og tilfredsstillende liv.

I løpet av barndommen vår, understreket foreldre eller foresatte viktigheten av beskjedenhet, empati, gi og omsorg for andre. Et sted langs prosessen, de glemte å nevne at den samme kjærlighet og medfølelse bør skjenket oss selv, også.

De fleste av oss var forventet å være all godhet, intelligens og perfeksjon for å bli elsket. Som et resultat, som voksne, vi bevisst og ubevisst bruke den samme modellen, vi har en tendens til å dømme oss hardt, prøver å leve opp til dypt rotfestet høye forventninger, en gang satt på oss. Derfor blir vi tilbøyelige til å undervurdere våre prestasjoner mens overvurdere de feil. Klart, dette fører til en konstant kamp med en mangel på selvtillit, følelse av skyld andhostility mot oss selv. Slike indre konflikt kan noen ganger også føre til tilstander som depresjon, angst og ulike psykosomatiske sykdommer.

De ovenfor nevnte følelsen av skyld ikke tillater oss å akseptere og elske oss selv slik vi er. Mange gjennomtenkte folk mener bestemt at for å være en god person, må de aldri være lett på seg selv.

Likevel ikke elske deg selv betyr ikke at du vil bli narsissistisk, pretensiøs snobb du skrekk å tilbringe tid med. Tvert imot vil en dyp indre fred oppnås gjennom å innrømme dine feil og lære av dem, gjøre deg mer åpen, empatisk og munter.

Det tok meg to år med terapi til slutt innse at selvtillit ikke skiller seg for innbilskhet og at selv aksept og selvforsyning ikke har en likhetstegn mellom dem.

For å spare tid (og penger) la meg bare si at kunsten å elske deg selv bringer ned til tre viktige ting:

En. Å legge vekt dydene

Introspeksjon er en utmerket måte å lære så mye som mulig om deg selv, og det gir de beste resultatene hvis guidet av en terapeut. Likevel kan du gjøre mye selv med hjelp av folk du stoler på. Skriv ned alle dine dyder. Fokus på dem, minn deg selv ofte at du er en eksepsjonell person på mange måter som fortjener alt hun har.

2. Erkjennelse av feilene

Akkurat som du omfavnet dine dyder, bør du også klemme dine feil. Carl G. Jung hevdet at hver og en av oss har en "Shadow" - en mørk side som er irrasjonelle, impulsive, drevet av instinkter, som vi prøver å undertrykke. For å snakke metaforisk, er "Shadow" hva som forårsaket at utbrudd når du minst ønsket det, etter som spurte deg selv "Hvordan kunne jeg ha sagt / gjort noe sånt? Det likner ikke meg."

Å leve et lykkelig og autentisk liv vi må strebe etter å akseptere vår mørke side for hva det er. På denne måten vil vi inkludere det og forkaste sin dårlige innflytelse.

Hvordan? Hvis du er klar over at f.eks du har en dårlig humør og har en tendens til å hyle når under stress, innrømme det for deg selv. Ikke faller inn rasjonalisere og forklare hvorfor, bare innrømme at det er hvem du er.

Sekund, finne en måte å la gå av at akkumulert dårlig energi; praksis avspenningsteknikker, NLP, involvere deg i en sport, snakke med en venn. Prøv å forutse neste situasjon der du kan reagere på ikke-ønskelig måte, og forestill deg selv reagerer annerledes.

Å være menneske, men noen ganger vil du ikke være i stand til å unnslippe den nevnte sinne utbrudd.

Hva gjør du da? Tilgi deg selv umiddelbart og fortsette å søke etter andre måter å uttrykke negative følelser.

Assimilere din Shadow og snu de negative sidene til positive er en lang, men uunngåelig oppgave på veien til et lykkelig liv. Lær mer om dette på Samfunnet av analytisk psykologi og psykologi i dag.

3. Tilgivelse

Når du forstår at du ikke trenger å være perfekt for å fortjene lykke og kjærlighet, må du nærme deg selv med medfølelse og kjærlighet. Du kan ikke klandre deg selv for medfødte natur, utseende, intelligens - alt du kan gjøre er å prøve ditt beste for å få mest mulig ut av hva som er blitt gitt.

Selvfølgelig betyr ikke dette at du ikke vil ta ansvar for dine handlinger (bærer konsekvensene og lære av tidligere feil er uunngåelig), men ved å vite, lærte du har at gode mennesker kan noen ganger gjøre dårlige ting. Fortell deg selv at du gjorde det beste du kunne under omstendighetene, tilgi deg selv og gå videre. For å sitere min terapeut:.. "Ikke klandre deg selv for det du gjorde i fortiden Nå vet du hva kunne vært gjort annerledes, forberede deg for neste runde Snart nok, vil du ha en make-up eksamen. "

Mestre kunsten å elske deg selv vil bringe lykke, ikke bare for deg, men for alle som er i nærheten av deg også. Hvor langt prosessen er du?

Aktuelle artikler