7 overraskende ting som florida og sverige har til felles

Når du tenker på Florida og Sverige er det ikke sannsynlig at du vil ha de samme assosiasjonene. Likevel, disse to kulturelt og geografisk forskjellige områder har flere ting til felles enn man kunne forestille seg.

7 overraskende ting som florida og sverige har til felles

Sverige ga oss Abba, Bergman, Greta Garbo, Absolut Vodka, Volvo, Alfred Nobel, og Florida ga oss Miami Vice. I Sverige gamle midler hundre år siden, er i Florida art deco stil området anses historisk. Men det er likheter mellom de to som du sannsynligvis ikke har noen gang tenkt på.

Og bare i tilfelle du har fått den andre ideen, jeg er en stor fan av South Florida, men ikke en fan av serien og ikke en fan av Don Johnson.

En. Sunny herligheter

Folk trekkes til Florida takket være sol. Florida er kjent som Sunshine State. Selv om regn er en daglig ting i sommer, tar det ikke lang tid etter øsende regn for å se den klare himmelen igjen.

I Florida, kan du føle deg kald. La oss si at du glemmer at du sover uten elskeren din og forlate AC på samme lave temperatur som natten han var der. Men det er ikke sannsynlig at du vil føle deg kald i Florida uten AC.

Du kan hoppe i havet når som helst på året i South Florida, mens vannet i Sverige selv i peak sommersesongen er ikke for sarte sjeler. I Sverige, de neppe se noen sol om vinteren. Men det er somrene som tjente Sverige sitt kallenavn - Land of the midnattssolen.

Hundre dager uten mørke, som er midnattssolen. Det er synlig i klart vær og best sett fra en opphøyet posisjon hvor horisonten ikke er blokkert. Jo lenger nord man kommer, jo lenger vil du se midnattssolen. Til tider gjør det meg til å tenke det er ikke rettferdig.

Jeg ønsker å nippe litt friskpresset juice på den varme stranden og har solnedgang etter midnatt. Men jeg klarer med månelys South Beach. Så lenge jeg kan bære ikke mye mer enn bikini min, jeg bor. Men det er en anledning som ville gjøre meg sette på gensere og jakker uten å klage. Det er en annen kveld opptog som Sverige tilbyr - nordlysbilder, vinter Sky spektakulære.

Å se at gløden i en rekke farger i himmelen er noe ekstraordinært, helt forskjellig fra alt annet du kan se på himmelen. Den mest intensive delen av nordlyset varer ofte i mindre enn ti minutter. Noen mer intense nytelser siste mindre enn det.

Gi meg en natt, ett glimt av Aurora Borealis og resten av året skal jeg henge på stranden. Lauderdale by the Sea. Jeg valgte Florida over hele Sverige en dag, men jeg henter svensken enn europeiske. Kanskje jeg si at nettopp på grunn av den ene svensken som gjorde snødekt Kebne føle varme. Men da igjen med den samme svensken jeg ikke har til å nå noen fjelltopper å føle seg høy. Florida er så flat som det blir, og fortsatt med ham, følte jeg på toppen av verden.

2. Natur og naturister

Svenske første ni nasjonalparker ble opprettet i 1909 som den første av sitt slag i Europa. I dag er det 28 av dem. To største nasjonalparker i Sverige er i Lappland. Fjellandskap råde parkene 'område.

Florida State Parks ble kåret til "Europas best." Biscayne National Park er den største marine park, Everglades National Park er den største subtropiske villmark i USA. Dry Tortugas National Park er en klynge av sju øyer som består av korallrev og sand. Det ligger ved siden av Key West - det sydligste punktet i USA.

Sverige har blitt velsignet med en lang kystlinje og mange innsjøer og vassdrag. Akkurat som Florida.

Haulover nasjonalpark i Miami er en av de mest berømte naturiststrender. Sverige tilbyr også mange muligheter for naturisme.

3. Byene på vannet

Svenske hovedstaden Stockholm er plassert der innsjøen Mälaren møter havet. Er du sikker vet om Miami og dets laster, Orlando og Disneyworld, men kanskje du savnet å vite at Tallahassee er hovedstaden i Florida.

Stockholm er bygd på 14 øyer, så det er nesten alltid en utsikt over vannet. Fort Lauderdale kalles Venezia i USA. Napoli (ett på vestkysten av Florida, ikke den italienske) også.

Göta kanal er den mest kjente kanalen i Stockholm, men det er også mange andre kanaler som kan tilby en rekke opplevelser.

Stockholm er velsignet med uendelige mengder klart og rent vann. Du kan til og med svømme (hvis du er modig) eller fisk i midten av byen. Hva du kan gjøre i Florida, og det er ikke veldig sannsynlig i Sverige er å kjøpe en hel øy for deg selv. Og du vil ikke se alligatorer i svenske kanalene.

4. Pleasure kommer gjennom munnen

Svenske hovedstaden, er Stockholm en kosmopolitisk by, slik at du kan finne restauranter fra hele verden der. Men sikkert valg ikke kan matche europeiske restauranter tilbudet. På den svenske menyen, kan du finne et reinsdyr, ikke så vanlig i USA.

Folk spiser fisk overalt i Stockholm. Du kan ha en hummer, men det er svært sannsynlig den er importert fra Europa. For innfødte svenske skalldyr, kan du prøve kreps. Ingen steder er kreps så lidenskapelig dyrket som i Sverige. I midten av august svenskene møte opp med sine venner til å nyte en kreps fest. Bortsett fra kreps, inneholder dette partiet vanligvis schnapps, sanger, dumme hatter med kreps design og dekorasjoner i form av papir lanterner.

Stockholm har ikke rømt McDonalds, Burger King, 7 Eleven... Du føler deg akkurat som i midten av et europeisk by. Europeerne importere all verdens god (e) og deretter andre land importerer deres useriøs. Verden kan klandre Europa for å selge rundt noen useriøs, men European McDonalds er aldri så pakket som en i Europa eller Asia.

Du kan finne kanelboller i Sverige, men i Europa, setter de kanel overalt: kaker, frokostblandinger, kaffe...

Svenskene har ganske kollektiv søt tann. Det er godteri butikker på hvert hjørne, og til tross Sveriges kulde, iskrem butikker alltid lett funnet som også er veldig europeiske og det er ikke forbeholdt Florida eksklusivt.

5. Ice

Her er en annen overraskende likheten. Både folk i Florida og i Sverige elsker is. Selv når de drikker iskaldt vann, vil europeerne fylle den opp med is.

I Lappland i Sverige, legger 200 km nord for polarsirkelen landsbyen Jukkasjärvi. Svært få turister kom det i løpet av de lange, mørke, kalde og snørike vintre. I 1989 besluttet Jukkas AB (nå Icehotel AB) til å se på vinteren som en eiendel i stedet, som er en veldig europeisk tankegang. Det hele startet med utstilling av is art. Kort tid etterpå ble en sylinderformet igloo bygget direkte på isen av elven Torne. Den Icehotel konseptet ble født.

Ja, svenskene får rikelig med snø og is. Og de i Florida (med mindre de kjører vekk fra kulde) bare kan drømme om snø og få flere av sine iskalde drinker.

I Florida når temperaturen synker til 15 Celsius det er veldig kaldt. I Lappland, er en innetemperatur på rundt fem minusgrader relativt behagelig i forhold til utetemperaturen, som kan slippe lavere enn førti under null.

The Ice Hotel har rom for gjester, en is kapell brukt til bryllup og dåp, et kunstgalleri for isskulpturer og mange flere iskalde ting.

6. Karneval, fornøyelsesparker, klubber...

I Key West, kan du se Hemingways hjem, og det er et hjem av berømte Fantasy festival, hvert år med et annet tema. I Sverige hver sommer, kan du se vikingenes festival og plasseres i en helt annen tid. Den lille byen på øya Gotland skritt tilbake i tid til middelalderen.

I Stockholm kan du besøke slottet. I Orlando Disney World, må du besøke Askepotts slott. I Orlando, kan du få en tur i Universal Park. I Sverige kan du nyte attraksjoner på Astrid Lindgrens Verden. I Orlando, få deg til å møte Mikke Mus, i Sverige - Pippi Langstrømpe.

Det er en fyr du kan møte i Sverige og Europa, begge deler. En gammel mann som barna elsker mest.

7. Lenge leve nisse!

Basert på en av tradisjonelle historier julenissen bor i Sverige.

Nederlandsk brakt legenden med seg til Europa. Sinterklaas ble Europeanized til Santa Claus.

Julenissen dukket opp i ulike fargede kostymer. Hans bildet ble ytterligere modernisert av Coca-Cola Company, som på begynnelsen av det 20. århundre inneholdt tegnet i en rekke reklamekampanjer. Den endelige versjonen ble designet i 1931 av den svensk-europeiske artist Haddon Sundblom, som brukte den svenske Tomte som modell for julenissen.

L. Frank Baum, mannen som skrev Wizard of Oz, skrev julenissen historie.

Når en lærer i europeisk skole prøvde å disillusion de første klasse barna sier at julenissen var bare en make-tro, spurte foreldrene for henne å bli sparket.

Nisse kan starte sin reise i Lappland. Så han reiser over hele verden med Coca Cola rundt juletider. Når i Santa når Japan, skjønt, det bærer ingen religiøse konnotasjoner. Julen er først og fremst tid for elskere å utveksle gaver.

Religiøs eller ikke, kommersiell det holder.

Til slutt, hvis vi er hva vi spiser, da landene er hva deres folk spiser. Noen vil tenke Europa som en gigantisk fet dobbel cheeseburger. Fortsett lesing.

Aktuelle artikler