Billige europeiske storbyferie

En storbyferie er en mulighet til å slappe av, slikke kultur og nyte deilig mat og drikke. Heldigvis er det mulig å gjøre det billig. Les videre for å finne ut mer.

Billige europeiske storbyferie

Alle finansielle situasjon er forskjellig, og hvor mye penger du ønsker å bruke på en tur er en veldig personlig ting. Derfor kan ingen fortelle deg nøyaktig hvilke tur er det riktige valget for deg, eller hvor mye du bør bruke mens du er borte.

Du har best sjanse til å nyte din tid borte hvis du er komfortabel med hvor mye penger du bruker - ingenting kan ødelegge en storbyferie som innser du nettopp har tilbrakt neste måneds husleie på en båttur og et museum billett.

Det er en vanlig misforståelse at alle byer i Europa er dyrt. Dette er åpenbart usanne. Europa består av 50 land, med mange byer verdt å besøke, så mens noen kan være på kostbar side, andre vil falle godt innenfor budsjettet.

Noen byer er kjent for å være dyrt, skjønt, og kan ikke være det beste alternativet hvis du vil ha en garantert billig pause. Byer som faller inn under denne kategorien er Oslo, København og Paris - utrolig, men kanskje for dyrt.

[Les: Ting å gjøre i amsterdam ]

Det beste stedet å begynne når du planlegger budsjettet er å finne ut hva du er og ikke er villig til å skimp på. Er du fornøyd bor i en grunnleggende hostel og bruke et felles bad, eller er det viktig at du har et hyggelig hotell med en en-suite? Er du glad gripe fast food og pakking smørbrød i vesken, eller er en slap-up måltid absolutt nødvendig?

Foretrekker du å utforske gratis utstillinger og åpne plasser, eller er byens dyreste museum på toppen av listen? Når du har bestemt på hvilke områder du ønsker å spare penger, kan du begynne å lete etter de beste tilbudene.

[Les: Topp fem museene i verden ]

Her er tre byene du bør vurdere for en billig storbyferie, og noen tips til hvordan du får mest mulig ut av turen uten å bruke mye penger.

Krakow

Krakow (via www.anfocal.ie)

Krakow er ikke hovedstaden i Polen, men det er uten tvil den mest imponerende. Med billig overnatting og et vell av gratis eller rimelig attraksjoner, er det et flott sted å gå hvis du ønsker å suge opp noen europeisk sjarm og atmosfære uten å bryte bank.

Som det er en populær by på rutene for mange backpackere og gap år alene, det er en overflod av billig downmarket overnatting, inkludert vandrerhjem, B & B og leiligheter.

Polen bruker den polske zloty, snarere enn euro. Grovt sett er€ 1 tilsvarer fire zloty, er en britisk pund tilsvarer fem zloty, og $ 1 tilsvarer tre zloty. Hvis du ikke er kjent med den polske valuta, kan det være verdt å gjøre et notat om hvordan det kan sammenlignes med din lokale valuta, slik at du kan ha en klar idé om hvor mye ting egentlig koster.

Krakow har mange parker og hager, både i sentrum og i utkanten. Ideell for naturelskere og reisende som ønsker en åpen plass til å sitte og lese, skrive, tenke eller se på folk.

[Les: 10 europeiske turer for ikke så rik og berømt ]

Krakows parker kan ikke være på sitt beste i vintermånedene, som temperaturen har vært kjent for å slippe til rundt -30 ˚ C. I sommermånedene kan temperaturen nå 25 ˚ C, noe som gjør en park et flott sted å nyte været uten å bruke noen penger.

Noen av disse rommene kan belaste opptak - den botaniske hagen, for eksempel, vil sette deg tilbake litt mer enn en euro - men det er ikke sannsynlig å være extortionate og vil være en fin måte å tilbringe litt tid.

Det vil ikke være for vanskelig å finne en fylling og deilig måltid i Krakow for under€ 5 (rundt 20 zloty). For en virkelig billig og autentisk måltid, se etter en melk bar eller bar mleczny. Disse utpreget polske bedrifter begynte livet som kommunistiske kantiner, og mens noen har blitt modernisert, andre er fortsatt veldig lik hvordan de kan ha dukket opp for mange år siden.

Hvis du leter etter noe litt mer eksklusive, selv fine dining i Krakow ikke vil sette deg tilbake så mye som det ville gjort i London eller Roma. For en virkelig billig tur, sørg for at din overnatting har kokemuligheter, og gjøre bruk av billige dagligvarer.

Brød, ost, poteter og egg vil alle være tilgjengelige for en lav pris, og vil gi deg fylle måltider, slik at du ikke blir distrahert av sult mens sightseeing.

Å si hei, sier czesc hallo,> eller glorie

Å si farvel, si bye farvel,> eller gjøre widzenia

Å si takk, sier Dziekuje

Å si vær så snill, si proszę please,>

[Les: Hvordan holde seg i form mens du reiser ]

Lisboa

Den portugisiske hovedstaden er blant verdens eldste byer, men er moderne nok til å trekke i mange reisende.

En tur til Lisboa er sannsynlig å tilby mye bedre verdi for pengene enn andre destinasjoner i Vest-Europa - og trolig bedre vær også. Lisboa har et temperert klima og mange ting å gjøre utendørs, så du enkelt kan mens du er borte en dag bare vandre rundt, sightseeing, og tar bilder.

Selv vandre rundt er hyggelig i seg selv, vil du til slutt vil stoppe for noe å spise og drikke. Heldigvis finnes det mange steder der du kan gjøre nettopp det. Hvis du tillater en omtrentlig budsjett på sju euro for et måltid, og to euro for en øl, kan du finne deg selv positivt overrasket over kvaliteten og kvantiteten av mat og drikke som du kan få for pengene.

[Les: Slik scorer et hotell røverkjøp ]

Lisboa er velsignet med fantastisk arkitektur, inkludert klostre, borger og tårn. Mens noen viktige arkitektoniske bygninger kan belaste opptak, er det vanligvis mulig å beundre dem fra en ikke-betalende avstand, eller å betale en mindre avgift for å angi begrunnelse uten å gå inn i bygningen.

Hvis du er seriøs om å se så mange av byens severdigheter som mulig, bør du se til å kjøpe en Lisboa-kort. Det kan virke dyrt, men når du tenker på at det gir deg gratis eller rabattert adgang til mange turistattraksjoner og gratis offentlig transport i byen, kan det være en god del for deg.

En av de mest populære turistattraksjonene i Lisboa er nummer 28 trikken. Mens en godt kollektivtilbud gjør hvilken som helst by enklere og billigere å bruke tid på, anken av nummer 28 trikken er at det er en gammeldags tre trikk. Kjøp en heldags trikk billett for et par euro, og deretter kan du nyte svingete veien rundt byen, hoppe av når du ser noe som interesserer deg.

Å si hei, sier Olá hallo,>

Å si farvel, sier adeus farvel,>

Å si takk, sier obrigado

Å si vær så snill, si por favor please,>

[Les: Hvordan reise verden oftere ]

Bratislava

Bratislava (via athomenetwork.blogspot.com)

Den slovakiske hovedstaden har dukket opp de siste årene til å bli en by som hver bargain-jakt turist bør få litt tid for. Oppløsningen av Tsjekkoslovakia i 1993 forlot Bratislava i odde posisjon plutselig å være en hovedstad igjen.

Av denne grunn kan alle som besøkte i begynnelsen av 90-tallet har funnet byen mangler i noen form for reiselivsnæringen. Dette har endret seg nå. Det liker å bli kjent som "The Little Big City ', rette oppmerksomheten mot det faktum at mens selve byen kan være liten, det er mye å gjøre og se.

Med noen barer serverer fortsatt øl for én euro eller mindre, og de fleste som ikke overstiger to euro er Bratislava et ideelt sted for ivrige drikkere å samles. Det finnes barer og puber over hele byen, slik at du aldri trenger å gå langt for å finne en annen, enten du leter etter gammeldags sjarm eller moderne glamour.

Mat er også billig og lett å komme med, med mange restauranter som tilbyr en daglig meny med suppe, hovedrett, og en drink. Dette kan være så billig som€ 2, men en gjennomsnittlig pris er€ 4.

[Les: Europas under-the-radar hovedsteder: Bratislava ]

Slovakia er et land med mange slott, og det er enda noen innen Bratislava. Med utsikt over den gamle byen er Bratislava slott, eller Bratislavský hrad. Devin Castle er litt lenger ut av byen, men kan enkelt nås med buss eller båt. Når du har utforsket borgen, kan du ta en kort båttur til Hainburg, Østerrike og tilbringe litt tid i Slovakias dyrere nabo.

Når det gjelder overnatting, synes Bratislava å ha svært lite middelvei mellom budsjett herberger og luksushoteller. Det er ikke en enkel oppgave å finne en rimelig, mellomtoner hotellet. Det finnes en rekke ledige leiligheter til ferieopphold, dersom dette gir et bedre alternativ for deg enn en backpacker hostel eller romantiske hotell suite.

Å si hei, sier AHOJ hei,> eller CAU

Å si farvel, sier dovidenia farvel,>

Å si takk, sier d'akujem

Å si vær så snill, si prosim vær,>

[Les: 7 nyttige tips for kvinner som reiser alene i europa ]

Valutaomregning er en omtrentlig veiledning basert på valutakurser på i skrivende stund. For en nøyaktig konvertering, sjekk med en bank eller hederlig vekslingskontor endre.

Forsidefoto: http://toptravellists.net/

Aktuelle artikler