Ferie shopping på et budsjett

Når du er på et budsjett er du sannsynligvis lykkelig nok til å ha gjort det til din destinasjon, men det betyr ikke at du ikke ønsker å hente hjem flere suvenirer enn bare bilder og minner.

Ferie shopping på et budsjett

Vi liker alle å peke på ting vi har i huset vårt, og sier "Jeg kjøpte det på min fantastisk tur til..." Hvis du har blitt en jetsetter som vet hvor du skal spare penger på flybilletter, hotell og aktiviteter, så har du litt penger til overs for noe her og der. Her er måter å handle på turen for mindre.

Plukk opp ting du kan bruke

Hvem ville ikke like å legge til sin garderobe eller smykker. Avhengig av hvor mye du har lagret under din reise planlegging, kan dette ser du kommer hjem med et par t-skjorter, et par nye håndlagde sko, eller som på en av våre tidligere ferier, en ny giftering sett.

Finn noe som du vil få mye bruk av. Kanskje er det ikke klær. Kanskje det er en fancy Lin duk eller et sett med lysestaker. Noen av disse tingene er mer nyttig enn en tote bag - har du sannsynligvis en haug av dem allerede - eller en penn dekorert med byens navn.

Dekorere treet

En av mine favoritt suvenirer fra ferie - og et morsomt oppdrag - er å bringe tilbake ornamenter for min juletre. Hver høytiden jeg påminnet om mine fantastiske reiser og hvert år mitt tre blir mer og mer internasjonal. Hvis du går til mer enn ett mål i en tur, prøve å finne en pryd for hver enkelt.

Selv om dette fungerer ikke alltid ut (noe jeg kunne finne en morsom en i Honduras, men absolutt ingen i Belize), kanskje du kan finne noe annet egnet. Kanskje en stor nøkkelring ville gjøre en god erstatning, eller bruke et bilde du tok og sette den i et ornament ramme i stedet.

Hvis du har barn, vil de nyte søker hver butikk du går til for noe å bringe tilbake. Som en gatefeier jakten! Spesielt hvis du reiser i sommermånedene når ferie elementer er knappe. Ornamenter er også små, så de er enkle å pakke. Skjøre de kan beskyttes ved å pakke dem i vev og pakking dem inne i en sko.

Lager ditt kjøkken

Med mindre du spiser ute hver kveld - og hvis du gjør det, kan du sannsynligvis råd til et mindre budsjett priset tur - du må lage mat hjemme. Gjøre det morsommere ved å bringe lokale smaker med deg hjem. Finn noen krydder som du ikke kan kjøpe hjemme, en kokebok for å lage din nye favoritt retter eller enda et par pakker av noe du har funnet og elsket.

Da vi besøkte Storbritannia, kom vi hjem med noen gode indisk krydder som var autentisk og bedre enn hva som kan bli funnet hjemme - Fakta: London har den høyeste indiske befolkningen utenfor India - og esker med kaker og fancy granola barer som vi var trist å aldri spise igjen når vi kom hjem. Hvis du er villig til å sjekke en pose eller send en boks med godbiter, stuffs dine alternativer for mat åpner opp litt mer.

Handle markedene

Er frilufts-markeder ikke bare morsomt å bla gjennom, de er fulle av lokalproduserte produkter som er vanligvis svært rimelig. Få en enda bedre avtale ved pruting med kjøpmenn, hvis det er vanlig å gjøre. Ikke bare kan dette spare deg for penger, men det gjør det mulig å engasjere seg med de lokale innbyggerne.

Når du besøker et fremmed land, er dette også en perfekt mulighet til å praktisere dine språkkunnskaper. Du kan finne mange ting på markeder fra vintage tchotchkes og smykker til håndlagde klær og leker.

Velge én ting

Hvis du er virkelig strapped for kontanter utenfor av nødvendigheter, begrense souvenir tyvegods til bare én ting. På reisen er du sannsynligvis se noe som du bare ikke kan få ut av hodet. Når det skjer, vet du at du har funnet din hellige gral. Din perfekte én ting. Kjøper den, og lover deg selv at du er ferdig med shopping for hele turen. Selvfølgelig er dette også veien å gå hvis du er ute og reiser lys og bare ikke har plass til mye mer enn hva du i utgangspunktet tok med deg.

Bringe tilbake suvenirer for andre

Hvis du elsker shopping, så gjør deg selv en liste over personer du ønsker å kjøpe gaver for. Vi reiser normalt i høst, noe som betyr at ferien - og flere bursdager - er rett rundt hjørnet.

For å unngå å måtte kjøpe dobbelt gaver (suvenirer og ferie presenterer), bruker vi våre ferie å kjøpe begge samtidig. Familie og venner elsker at vi tok tid ut av vår tur til å tenke på dem og finne noe personlig for dem. De får en souvenir og en jul eller bursdag gave i ett.

Finn salget

Det er normalt en sesong for salg. Det kan være måneder etter ferien eller annen gang. Det varierer etter destinasjon, men hvis du kan spare massevis på turen som også sammenfaller med deres rabatt tid, kan du komme hjem med en haug med skatter for deg selv og andre, og lommeboka kan fortsatt ha noen regninger i det når du går hjem!

Reis til utviklingsland

Alt er billigere i utviklingsland. Deres økonomier er avhengig av turisme, så hvis du har en shopping budsjett du trenger for å holde seg til, vil din dollar går mye lenger enn forventet på et sted hvor det meste er langt rimeligere.

Vi ble så imponert over de lave prislapper på ting i Ecuador at vi besluttet å gå fine smykker shopping. Det er der vi plukket opp at matchende par gifteringer som jeg snakket om tidligere. Hjemme ville vi ha betalt tre til fire ganger så mye for dem. Budsjettet pris for settet gjorde det verdt turen til ATM å betale i kontanter.  

Settle for kunst opptrykk

I dine reiser kan du finne deg selv i et museum eller kunstgalleri, der du finner noe du liker. Som et stramt budsjett, har du sannsynligvis ikke har plass i din økonomi til å plukke opp et originalt kunstverk. Pokker, kan vi ikke alltid engang råd til den neste billigste ting fra kunstneren.

Se en utskrift du liker, men prislappen gjør at du gråter? Se å se om de har en kalender av kunstnerens arbeid. Hvis de gjør det, plukke det opp for en brøkdel av prisen og få 12 bilder for prisen av én. En gang i en ramme, vil ingen være i stand til å fortelle at det ikke er en utskrift, og du kan bytte den ut når du vil for en av de andre 11 reproduksjoner du har.  

Gå all-inclusive

Reiser kan være dyrt, men det er mange måter å kutte kostnader og gå på flotte ferier for mindre. En av de enkleste måtene å gjøre dette på er ved å oppsøke all-inclusive resorts som bundle alle måltider, underholdning, overnatting og hvis du er heldig, flybilletter til en overkommelig pakke.

Du vet nøyaktig hvor mye du har betalt og eventuelle leftover penger i budsjettet kan settes mot aktiviteter som ikke er inkludert i prisen, som shopping.  

Butikk lokale

Du har sannsynligvis høre dette hele tiden: Butikk lokale og støtte lokale bønder, andre arbeidere og økonomi. Fornuftig. Shopping hvor du bor kan være til nytte for deg og andre i din kommune.

Vel, det samme gjelder reise. Handle lokale kjøpmenn, bønder markeder og familie-eide butikker. Ikke bare vil du være å hjelpe den lokale økonomien trives, men du er også kommer til å få bedre tilbud på lokal mat, engasjere seg med lokalbefolkningen, finner ekte varer som er sannsynlig håndlaget eller, i det minste, laget i området og gå hjem med minner fra de sjarmerende butikker du handlet i, i stedet for minner fra vandrende de endeløse aisles av en Wal-Mart (eller lignende).

Uansett hvor du går, kan du kjøpe noe unikt til målet som vil gjøre deg til en lykkelig alene, og at du kan nyte når du kommer hjem.

Sørg for å sette grense for hva du kan bruke før du legger ut på turen og forskning noen av de mest populære suvenirer av regionen du reiser i. Dette kan gi deg et sted å starte når du vet at du bare har så mye til å vie til hva du ønsker å kjøpe. Du ønsker ikke å utarme din shopping dollar før realisere du gikk glipp av noe du virkelig skulle ønske du kunne bringe tilbake med deg.

Med Internett er det enklere enn noensinne å se hva andre sier er må-ha suvenirer. Hvis du er heldig, kan du også finne noen tips om hvor eller hvordan du får best mulig avtale.

Aktuelle artikler