Reise uten en kapital 't ': må-besøk ikke-hovedstedene i verden

Tradisjonell visdom ville fortelle oss at et lands aller beste byen ville være en utpekt som hovedstad. Hvordan noensinne, i noen land, er det bedre å hoppe over hovedstaden og besøke andre steder.

Reise uten en kapital 't': må-besøk ikke-hovedstedene i verden

Hovedstaden er vanligvis sete for regjeringen, ofte den største byen, og vil trolig være der kulturen i landet er på sitt mest konsentrerte. Mange hovedsteder synes å vise det beste av deres land, og er på toppen av reise listen når du besøker dette landet. Steder som våren til sinnet er Paris, London og Roma.

Men det er andre byer som lull en reisende inn i en falsk følelse av å tro at de er i hovedstaden, forlater dem overrasket over å finne dette ikke er tilfelle. Du kan si at New York, Sydney og Istanbul er eksempler på dette. I noen land kan det være best å starte i hovedstaden og armen ut til andre byer for å finne det du leter etter, enten det er det beste utelivet, den mest delikate maten, eller de største strendene.

Her er en liste over byer som egentlig hovedsteder kanskje overraske noen av dere!

Australia

Australia (via www.fanpop.com)

Sydney er faktisk den største byen i Australia, og noen vil hevde det er den mest spennende og kulturelle. Den mindre kjente og åttende største by Canberra er den som har tittelen Australias hovedstad.

Som en av de største og mest urbane land på planeten, er det ikke rart at Australia har en lang liste over store byer som enhver reisende ville elske å besøke. Som en tur til Australia er en once-in-a-lifetime mulighet for mange mennesker, kan de velge å reise rundt i landet og se alle de største byene på vei.

Australia er et flott reisemål for strandløver, som de fleste store byer er på kysten, noe som betyr at du kan finne en fantastisk strand hvor du går, enten det er Melbourne, Adelaide, Perth, Darwin eller Brisbane.

[Les: Introduksjon til livet i Melbourne for ferske expats ]

Kalkun

Når du tenker på å reise til Tyrkia, har du sannsynligvis tenke på Istanbul. En travel by full av fantastiske severdigheter, lukter og lyder, strekker Istanbul grensen mellom Europa og Asia, og kommer ut med en kultur alle sine egne. Istanbul er intens og nyskapende, full av fascinerende historie og et livlig natteliv for de unge og hippe.

Men, hva du kan bli overrasket over å lære er at hovedstaden i Republikken Tyrkia - et viktig skille fra det ottomanske riket - er Ankara. Snarere enn bare å leve i Istanbul skygge, er Ankara en solid reisemål i seg selv, med en blomstrende kafé kultur og en ung scene som bare kan komme fra å være en universitetsby.

Mange reisende til Tyrkia velger å eschew bybildet og opt for å slappe av feriestedene på steder som Bodrum eller Antalya.

Europa

Du kan ikke klandre en person for å tenke at hovedstaden i Europa er New York City. Det er den første byen som springer til tankene når du tenker på landet, og det er hjembyen til mange mennesker i europeiske sitcoms og filmer. Som sådan, er det ofte nummer én destinasjon på listen over en reisende på vei til USA.

[Les: Hvordan få en avtale på New Yorks Broadway show billetter ]

Det er imidlertid noen land så stort som Europa bundet til å ha et stort antall byer med noe å tilby turister. Washington, DC den virkelige hovedstad, er absolutt en av dem. Det anses av noen å være hjemmet til den europeiske intelligentsiaen, som innbyggerne i byen er sterkt politisk og alltid klar for en debatt.

Sveits

Sveits (via www.hg2zurich.com)

Geneve er en av de finansielle hovedstedene i verden, og en viktig by for FN og Røde Kors. Det er imidlertid ikke hovedstaden i Sveits. Den tittelen går til den heller mindre og mindre berømte byen Bern eller Berne (begge stavemåter er riktige). Bern har også fått en annen, kanskje mer misunnelsesverdig tittel - det er en UNESCO World Heritage Site.

Som du kan forestille deg etter å ha hørt dette, er byen vakkert gammeldags, med vakker uberørt arkitektur så langt øyet kan se. For de som liker spenningen og atmosfæren i store byer, kan Bern ikke være stedet å gå. En annen populær og spennende by i Sveits er Zürich.

[Les: Topp 3 steder å besøke i Sveits i sommer ]

Marokko

Tenk Marokko, tror Marrakech. Tenk Marokko, tror Casablanca. Tenk Marokko, tror Rabat. Hvis det siste har du skrape hodet, kan du ikke være den eneste.

Rabat er ikke sterkt markedsført som et idyllisk reisemål, og det er heller ikke udødeliggjort i klassisk film. Rabat er et utmerket reisemål for de som ønsker en liten smak av arabisk kultur og samtidig ønsker å slappe av og ta det med ro. Det er lett å nå med tog fra andre byer i Marokko, noe som gjør det til et flott sted for en tur mens du bor et annet sted, et fredelig sted å basere deg selv mens du utforsker resten av landet.

Brasil

Brasil (via www.openpathsolutions.net)

Spør ti personer i gata hva hovedstaden i Brasil er, og det er en god sjanse for mange av dem vil svare at det er Rio de Janeiro. De ville ha vært riktig, hvis du spurte dem om at spørsmålet før 1960.

Men sannheten er at hovedstaden i Brasil er det treffende navnet Brasilia, som er et fantastisk eksempel på en by bygget for formålet. Mens mange land har en hovedstad som har eksistert i hundrevis av år, har Brasil svært forskjellige skryte rettigheter. I 1960 ble et offisielt vedtatt å flytte landets hovedstad til et sted nærmere midten av landet, snarere enn et sted på kysten som Rio de Janeiro. Så det er bare litt over 50 år gammel, er Brasilia en av de beste stedene å gå hvis du er interessert i moderne arkitektur.

Så er det de landene som hovedstad er den du tror det er - men har også andre fantastiske byer du kanskje ikke har tenkt på mens du planlegger dine reiser.

Great Britain

Du ville være riktig i å tenke at London er hovedstaden i England. Hvis du ser i historiebøkene, kan du oppleve at byer som Canterbury, Winchester og York har kanskje tatt på at tittelen på ulike steder i tid. Men London er hovedstaden i landet nå, og har vært i lang tid.

Turistene strømmer til byen London år etter år, i håp om å finne selve essensen av britisk kultur. London er virkelig en formidabel og fascinerende by - men som Storbritannias også inkluderer Skottland, Wales og Nord-Irland, er det mye mer til britisk kultur. Sine respektive hovedsteder er Edinburgh, Cardiff og Belfast. Hver by har sin egen karakteristiske personlighet og kultur.

Reisende som er seriøse om å se hver britiske hovedstaden kan ønske å starte i Belfast, før du tar en ferge til fastlandet og ansette en bil for å kjøre til opp til Edinburgh, ned til Cardiff og til slutt over til London.

Frankrike

Frankrike (via www.adelto.co.uk)

Er du planlegger å besøke Frankrike, så selvfølgelig vil at du skal gå til Paris. En av de mest populære turistmål i verden, og ofte ansett for å være den vakreste byen, Paris har mye å tilby til alle typer reisende. Slik er lokke av Paris at mange mennesker vil komme gang på gang til Frankrike uten noen gang å vike fra hovedstaden.

Hva noen reisende kanskje ikke vet er at Frankrike har en rekke andre vakre byer med mye å tilby. Hvis du er i Frankrike i desember, for å dra til Lyon se Lysfesten. For fans av filosofi og alternativ kunst, prøv en tur til den lille byen Toulouse. Hvis du er interessert i å prøve noen av de fineste vin, kan du ønsker å reise til havnebyen Bordeaux. Hvis du ønsker å oppsøke byen med den mest mangfoldige kultur, kan du finne deg selv i Marseille.

Italia

Roma er byen drømmer for mange mennesker. Hjemmet til den katolske kirke og uten tvil det beste stedet i verden for å få en kopp kaffe, et stykke pizza eller en tallerken med pasta, er Roma en turist himmelen på så mange forskjellige måter. For et relativt lite land, pakker Italia en trøkk når det kommer til vakre byer verdt et besøk.

For mote, er Milan er stedet å være, mens Shakespeare-tilhengere kan velge en tur til Verona for å se museer inspirert av Romeo & Juliet. Venezia er ansett å være en av de mest unike byene i verden, bygges på og vandre rundt i byen kan være ganske surrealistisk opplevelse. Som noen av de andre byene som er nevnt i denne listen, Venezia med sin lagune er en UNESCO World Heritage Site. Byen har også en stor kunst scene, inkludert en rekke moderne kunst, som kan være vanskelig å finne andre steder i Italia. For romantiske utflukter, dra til Firenze, og for å oppleve den antatte fødestedet til pizza, er Napoli det eneste stedet å være.

[Les: Slik scorer et hotell røverkjøp ]

Aktuelle artikler