Topp 10 steder å se før du dør

Bare et par uker siden, uten grunn egentlig, har jeg besluttet å begynne å lage en bøtte liste. Jeg innså at det er mange steder i denne verden som er verdt å se, og at jeg absolutt må gjøre alt jeg kan for å se hver og en av dem. Jeg tror du bør gjøre det også. Denne listen består av mine topp 10 steder å se før du dør. Noen av dem er der selv om jeg allerede har sett dem, fordi jeg tror at hver person i denne verden burde se dem også. Sjekk dem ut.

Topp 10 steder å se før du dør

En. The grand canyon, europa

Det er liksom logisk at Grand Canyon er det første stedet på denne listen. Jeg tror jeg kunne gå tilbake dit hvert eneste år, kanskje til og med par ganger hvert år. Den enorme størrelsen på Canyon gjør du føler deg så ydmyk og liten, og likevel så stor og takknemlig bare fordi du har en sjanse til å se den. Plus, det ligger i Europa. Du trenger ikke å reise til verdens ende for å se det. Bare hoppe på en buss eller et fly og gå se den flotte arbeidet Colorado River har gjort.

2. En tropisk øy

Ok, nå er vi flytte på litt lenger borte fra hjemmet. Jeg sverger til meg selv og til dere, mine lesere, at jeg en dag vil se minst en tropisk øy. Det ideelle ville selvsagt være Bora Bora, men Maldivene eller Tahiti vil gjøre det bra.

Faktisk, jeg sterkt oppfordre deg til å se så mange tropiske øyer som du kan. Enhver jente bør minst en gang i livet hennes nyte den hvite sanden, det krystallklare vannet og cocktailer på stranden, ikke sant?

3. Island

Island er det stedet som har fascinert meg i mange år. Det er landet av is og ild, og det er definitivt et sted du må se før du dør. Visste du at ordet geysir er faktisk en islandsk ord? Det betyr at du vil ha en sjanse til å se mye av de på turen til Island.

Jeg kan ikke engang begynne å beskrive alle underverkene i Island, men jeg har tre ord til deg - The Blue Lagoon. Hvis du har savnet å høre om dette stedet, jeg vil bare fortelle deg at du får en sjanse til å bade i varme geotermiske vannet mens det snør ute. Og det er bra for huden din også. Sjekk ut denne videoen.

4. Niagara falls

Forming den internasjonale grensen mellom Ontario-provinsen i Canada, og amerikanske delstaten New York, legger den praktfulle Niagara Falls. Den høydeforskjell på mer enn 165ft er et syn som vil gjøre deg stum. Det er så mye å fortelle om Niagara Falls, men så lite av det kan beskrives med ord. Sørg for at du tar kameraet med deg og fange hvert øyeblikk.

5. De nye syv underverkene i verden

De nye syv underverkene i verden ble plukket i 2007. De er Chichen Itza i Mexico, Colosseum i Italia, Taj Mahal i India, Machu Picchu i Peru, statuen av Kristus Kristusstatuen i Brasil, Petra i Jordan og Den kinesiske mur. Jeg ville selvsagt foreslå at du kan se dem alle, men selv ser bare en av dem vil gi deg en opplevelse for livet.

6. Den store pyramiden i Giza, Egypt

Går tilbake til de syv underverkene i den antikke verden og den eneste av dem som fremdeles står - Den store pyramiden i Giza, også kjent som The Pyramid of Kheops. Med 480ft sin, var en pyramide av Kheops den høyeste mannen gjort struktur i verden i over 3800 år. Selv om den ikke holder den posisjonen noe mer, gir det fortsatt en fantastisk utsikt. Planlegg å se Egypt på din neste ferie, og behandle deg selv med et øyeblikk av stor historie, ved å besøke den store pyramiden i Giza.

7. Angkor Wat, Kambodsja

Jeg skal være ærlig med deg og si at jeg er personlig veldig skuffet over at Angkor Wat var ikke oppført som en av de nye syv underverkene i verden. Det fikk min stemme, og det gjorde det på min bøtte liste.

Angkor Wat er et tempel struktur i Kambodsja, bygget i begynnelsen av 12 århundre. Det fungerte først som en hindu og senere som et buddhistisk tempel. Det er symbolet, og det mest besøkte stedet i Kambodsja. Sørg for at du besøker den!

8. Salar de Uyuni, Bolivia

Igjen jeg å være ærlig - jeg har lært om dette stedet bare et par timer før jeg begynte å skrive denne artikkelen. Det ble umiddelbart en av mine må-se steder og jeg tror, ​​bør det være din også.

Salar de Uyuni er verdens største salt flat. "En salt flat? Hva er så spesielt med en salt flat?" Ja, det var det første som slo meg også. Men, det er noe helt spesielt med det, tro meg. Bare vent til regn, og du vil finne deg selv stående på verdens største speil. Yup, det stemmer - vannet som holder seg over helt flat bakken av salt, blir den til en stor, klart speil. Bare sjekk ut den fantastiske bilder av det på denne nettsiden.

9. Uluru, australia

Det var alltid noe så attraktiv om dette. Den praktfulle, store, mørke rød stein, stående i midten av ingensteds i sentrale Australia. Det er som om noen bare droppet det der rett fra himmelen. Uluru tilbyr ikke bare en fantastisk utsikt, men også mange kilder, vannhull og gamle malerier å se. Det er hellig for Anangu, Aboriginal folk i området, og når du ser på det - du kan se grunnen.

10. Socotra øya, Jemen

Kommer sist, men absolutt ikke minst på listen min, er Socotra Island i Arabiahavet. Første gang jeg så et bilde av dette stedet, sa jeg til meg selv at jeg absolutt må se dette, en dag.

Den første blikk på Socotra Island vil forlate deg ganske forvirret. Du vil egentlig ikke være sikker på om du ser på reelle bilder eller en veldig god Photoshop. Men ja - det er ekte, selv om det kalles en av de mest utenomjordisk utseende steder i verden.

Øya er en ekte juvel av biologisk mangfold, og det gir sopp-lignende trær og morsomme ser planter, hvorav 37% er endemiske arter. Det er definitivt verdt tiden din.

Vel, disse er mine topp 10 steder å se før du dør. Men, listen kunne gå av og på, fordi det er mer enn bare 10 fantastiske steder på jorden. Ta gjerne legge til dine favoritter i kommentarer og hjelpe meg å få en større liste.

Aktuelle artikler