4 tips om hvordan å bremse ned et forhold

En ny romantikk er alltid spennende og spennende, og det meste av tiden det kan utvikle seg til en vakker forhold. Imidlertid hender det ofte at for en eller annen grunn, føler vi at vi beveger oss altfor fort - vi er heller ikke klar for en langsiktig satsing, eller forholdet vårt har blitt for krevende. I det øyeblikket vi desperat trenger for å gå tilbake, igjen pusten, og starte en langsommere dating tempo. Les videre for å oppdage noen viktige tips om å bremse ned et forhold, uten å miste eller skade din partner.

4 tips om hvordan å bremse ned et forhold

En. Analyser dine følelser og finne ut hvorfor du ønsker å bremse ned

Det første skrittet for å ha en tilfredsstillende forhold er å være moden, ærlig og i stand til å forstå deg selv og dine følelser. Bare da vil du være i stand til å leve et liv du ønsker, uten å såre folk rundt deg.

Ikke vær redd for å være ærlig, og ikke la altfor lang tid før du begynner å endre hva du ikke liker. Bestem umiddelbart hvorfor du ønsker å bremse ned forholdet. Kanskje du ikke føler deg tiltrukket av ham så mye som før, eller du har oppdaget at du ikke er kompatible i det hele tatt. Eller kanskje du tror at han er for klengete og at han ikke respekterer deg så mye som han burde! Eller er det deg? Er du så redd for å la deg gå?

Uansett hva årsaken kan være, ikke forlenge din beslutning om å ta en langsommere tilnærming - finne styrke til å gjøre det og ikke tenke på sparing sine følelser. Vær så ærlig som du kan. Det er respekt. Og dessuten, det er absolutt ingenting galt i å bremse ned et forhold.

2. Satt noen klare og sunne grenser

Ikke bruke all din tid med ham. Dette er ikke viktig bare for å bremse ned et forhold, men også for å opprettholde integriteten din. Selv om du bor sammen med noen, bør du aldri glemme å opprettholde personvernet, se vennene dine og lede ditt eget liv, i tillegg til en som du har med din partner.

Aldri glem å alltid respektere dine personlige behov og ønsker.

Etter ovennevnte råd og etablere noen forhold grenser, kan være til stor hjelp i å bremse ned din dating rutine.

Her er noen forslag til hvordan du gjør det:

 • Tregere dating tempo
  Bestemme hvor mange ganger i uken du ønsker å se ham og etablere noen netter. Du kan alltid gjøre opp en god grunn for ikke å se ham hver dag, noe som kan innebære arbeid, studere, eller andre. Det vil ikke være uhøflig, og han skal finne det vanlig at du trenger å tilegne deg til visse oppgaver.
  Gjør dine datoer kortere. En gang i blant, tenker på en unnskyldning for å forlate tidligere, og begynne å se ham mer i løpet av dagen, i stedet for i kveld. Dagtid er vanligvis svært opptatt, og du kan enkelt si at du ikke har mye tid, og at du ikke kan bo hos ham for lenge.
  Alt dette vil gi deg mye mer plass og tid til å tenke over forholdet og bestemme hva du vil gjøre.
 • Unngå bor alene med ham
  Tilbringe netter går ut på offentlige steder og møte med andre par og venner. Dette vil skape en mye lettere stemning rundt deg og gjøre ditt forhold virke mindre alvorlig og involverende.
  Når det er mulig ikke tillate ham å plukke deg opp, og sørg for å møte opp et sted utenfor.
 • Slutte å kalle ham like mye som før
  Fortell ham at du er for opptatt med å jobbe eller studere, eller arbeider med andre viktige og presserende oppgaver. Gjøre det ved gradvis å begrense dine samtaler og tekstmeldinger til noen en dag, eller noen en uke! Dette vil hjelpe mye i å bremse ned forholdet.

3. Ikke skad ham, men hold deg til din beslutning

Når du har bestemt at du ønsker å bremse ned forholdet, ikke la tvetydighet stå i veien for deg og ikke andre gjette deg selv. Stokk med avgjørelsen din. Hvis du ikke gjør det, vil du bare skade ham.

Sender blandede signaler ville ikke være rettferdig i det hele tatt, da det kan gjøre situasjonen bare mer forvirrende og såre hans følelser. Spille med noens følelser er farlig, respektløst og ekstremt egoistisk.

4. Snakk med ham

Hvis partneren legger merke til endringer i holdningen din og forstår at du prøver å bremse ned forholdet, la diskusjonen og snakke med ham.

 • Vær forsiktig og gjennomtenkt og tenker på at han kan være redd for å miste deg og forbli skadet.
 • Forsikre ham om at du liker ham og at du fortsatt bryr seg om forholdet, men prøv også å snakke tydelig og ærlig. Understrek at du vil fortsette å se ham, men du trenger litt plass for deg selv.
 • Vær ærlig og fortell ham at du ikke ønsker å se andre menn, men du føler at alt går litt for fort for deg. Forklar at du ønsker ditt forhold til å ta sin gang langsomt og naturlig, uten å tvinge noe. Hvis han elsker deg og respekterer deg, vil han forstå.
 • Vær forberedt på å møte negative følelser og kanskje til og med fortvilelse, men holde seg sterk og hold deg til din beslutning. Du må elske deg selv først, for å elske en annen.

Aktuelle artikler