Kan du holde venner etter skilsmissen

50% av europeiske ekteskap ender i skilsmisse, mens den gjennomsnittlige ekteskap varer i åtte år. Hvis du er en del av disse dystre statistikken, det er absolutt et spørsmål som har vært problematisk deg - kan du holde venner med eksen etter skilsmissen? Svaret ligger mellom disse linjene.

Kan du holde venner etter skilsmissen

Det enkle svaret ville være "ja, kan du bli venner etter skilsmissen." Men det er ikke noe enkelt om å få en skilsmisse, slik at situasjonen etter det ville ikke være enkelt også. Jeg kommer ikke til å lyve til deg - det blir ikke lett, men det er mulig. Finn ut hvordan.

En. Akseptere den nye situasjonen

Først og fremst dere begge må være villig til å akseptere den nye situasjonen. Du er ikke gift lenger, dere begge trenger å flytte på, men det er fortsatt en stor del av din fortid som kobler deg.

Du må være i stand til å passe i denne nye situasjonen, spesielt hvis dere to har barn sammen. Barn, spesielt i ung alder, har en tendens til å tenke at skilsmisse er deres feil, og du må gjøre ditt beste for ikke å la barnet tror det. Forklar barna at ingenting var deres feil, og at dere begge fortsatt elsker dem.

2. Tar skylden

Som det tar to personer til å gifte seg i første omgang, tar det også to personer for å få skilsmisse. Du tror kanskje at ingenting var din feil, eller at alt var din feil, men sannheten ligger et sted i midten.

Begge du må ta en del av skylden for skilsmisse. Noen er kanskje større, men du er både å skylde på, hva som har skjedd.

Det er svært viktig å ikke tenke at du er den som burde ha reddet ekteskapet. Mange kvinner tror at det er deres rolle, men det er virkelig ikke. Dere begge måtte jobbe på ekteskapet, og dere begge spilt en del i skilsmisse.

3. Rustet med tålmodighet

Bevæpne deg selv med tålmodighet er en av de viktigste faktorene for å bli venner med eksen etter skilsmissen. Både av dere vil trenge litt tid på å takle det som har skjedd, men så snart denne perioden er over, kan du begynne å bygge ditt vennskap igjen.

Prøv ikke å presse dette for hardt - det er ønskelig å holde venner, men det er ikke obligatorisk. Hvis du prøver å gjøre din ex være venner med deg før han er klar for noe sånt, kan du bare skyve ham lenger unna. Gi ham litt tid og ta små steg. Du kan ikke opptre som om ingenting har skjedd, og du vil trenge litt tid, men ja - du kan bygge vennskap igjen.

4. Tilgi

Den vanskeligste delen av skilsmisse, selv når det var en gjensidig avgjørelse, er å tilgi hverandre for det som har skjedd. Dette gjelder spesielt hvis du har en eller annen måte blitt såret, eller hvis du har følt fanget i ekteskapet.

Folk vanligvis føler sint etter skilsmissen, rett og slett fordi de ikke ønsker å føle seg trist. Sinne gir deg litt ekstra energi, mens tristhet tapper deg. Imidlertid kan følelsen sint i lang tid vondt bare du, ikke den personen du er sint. Gi deg selv tid til å sørge i stedet, og når den tiden er over, vil du være i stand til å tilgi.

Tilgivelse er ikke lett, og jeg kan ikke gi deg noen universell formel på hvordan å tilgi. Du må finne din indre styrke, og å huske de gode tidene. Du må være i stand til å være større person, og tilbyr den olivengren. Når du tilgi hverandre, kan du bli venner igjen ganske snart.

Så, ja - du kan holde venner etter skilsmissen, men du vil begge må ønske det, og å jobbe med den. Det vil ikke skje over natten, men hvis du gir det litt tid, er det absolutt mulig.

Aktuelle artikler