Hvordan bli kvitt strekkmerker

Strekkmerker er en smertefull tema for nesten hver jente på denne planeten. Det er bare noen få heldige som klarer å unnslippe denne irriterende ting i sitt liv. Resten av oss er alltid på utkikk etter nye svar, og nye måter hvordan bli kvitt strekkmerker.

Hvordan bli kvitt strekkmerker

Først av alt, er du ikke kommer til å like dette, men jeg må si det - å fjerne strekkmerker er en veldig lang prosess. Ingenting kan gjøres i en uke eller to, vil du litterære trenger måneder for å se de første resultatene. Her er hva du kan gjøre.

En. Hva er strekkmerker

For å finne en løsning for å bli kvitt strekkmerker, må du først forstå hva strekkmerker er. Strekkmerker er forårsaket ved å rive av dermis, midt laget av huden din. Når revet dermis prøver å helbrede, er du igjen med arrvev, kjent som strekkmerker.

Strekkmerker vanligvis vises på grunn av den raske veksten, rask vektøkning eller vekttap, og oftest, under graviditet. Når de først oppstår vil de være rosa, rød, lilla eller lys brun, avhengig av din naturlige hudfarge. Som de modnes, vil de bli lysere i fargen og mer synlig, og måten vanskeligere å fjerne.

2. Forebygging

Forebygge strekkmerker er mye enklere enn å fjerne dem. Strekkmerker kan være forårsaket av en rekke faktorer, blant annet genetikk, men den viktigste grunnen til at de synes skyldes tørr hud. Huden er elastisk til et visst nivå, noe som gjør at du kan bøye seg, uten å skape strekkmerker for eksempel. Men tørketrommelen huden din er, jo mer utsatt for strekkmerker du er.

Det er av stor betydning for å gjøre noe med tørr hud, som første linje for å hindre strekkmerker. Finn ut hvordan du kan behandle svært tørr hud ved å lese 6 effektive måter hvordan å behandle svært tørr hud innlegget.

Den andre linjen i forsvaret mot strekkmerker ligger i hydrering. Dette er spesielt viktig hvis du er gravid. Ikke vent for strekkmerker å fremstå håndtere dem. Påfør anti stretch mark krem, eller en enkel fuktighetskrem, fra det øyeblikket du finner ut at du er gravid, og du vil unngå mer enn 90% av strekkmerker som kan dukke opp i løpet av svangerskapet.

Til slutt, unngå å få for mye vekt. Ikke bare at det fører til strekkmerker, kan det også skade helsen din alvorlig. Leve et sunt liv, med sunt kosthold og trening.

3. Tidlig reaksjon

Hvis du ønsker å bli kvitt strekkmerker, er nøkkelen til å begynne å gjøre noe med det så snart du oppdager dem. Rosa strekkmerker er måten lettere å fjerne enn de store hvite. Uansett hva middel du velger, vil alle av dem jobber mye bedre på ferske strekkmerker enn på de du har hatt på en stund. Og her er de faktiske rettsmidler.

4. Kremer og lotion

Det er mange kremer, body lotion og kremer som kan hjelpe deg med strekkmerker. Men husk at ikke alle av dem er bevist å gi resultater, og for best resultat konsultere en hudlege.

Kremer og lotion som inneholder kakaosmør er de som er sannsynligvis den beste. Pass på at kremen du kjøper faktisk inneholder kakaosmør - jo høyere beløp jo bedre. Kremer som inneholder vitamin A, E og C er svært gunstig også.

Jeg vil foreslå at du alltid prøve med kremene først. Du må gi dem, i det minste, en måned for å se resultatene. Lotion er måten billigere enn noen andre stretch mark behandling, men de fungerer ikke alltid.

5. Aktuelle behandlinger

Det er mange aktuelle behandlinger som er ment å frigjøre deg fra dine strekkmerker. Det er imidlertid bare en håndfull av dem faktisk vist seg å gi resultater. Den beste ideen før du bestemmer deg på en aktuell behandling ville være å ta kontakt med hudlege. Her er hva som er tilgjengelig:

  • Glykolsyre - det er ment å øke du kollagen produksjon og forhindre nye strekkmerker skal vises. Det er også forsiktig fjerner det øverste laget av huden din, og dermed "skrape" den eksisterende strekkmerker av. Imidlertid har selve behandlingen ikke blitt fullt ut undersøkt ennå. Du trenger minst 3-4 avtaler med hudlege for å se resultatene, og hver kan koste deg opp til 100 $.
  • Retinoider - disse er kjemiske forbindelser kjemisk beslektet med vitamin A. De er bevist å øke epitelcelle vekst, og øke mengden av kollagen i huden din. De kunne vise resultater i tidlige stadier, men må unngås hvis du er gravid eller ammende.
  • Aktuell tretinoin - funnet i kremer, dette er et annet produkt som øker kollagen produksjon og reduserer synligheten av rosa strekkmerker. Det fungerer best på strekkmerker som er mindre enn 6 uker gamle, og har absolutt ingen effekt på gamle strekkmerker. Gravide kvinner bør unngå det.

6. Laser behandlinger

Laser behandlinger kan være den mest effektive måten å bli kvitt strekkmerker. Imidlertid kan disse behandlingene være ganske dyrt og dessverre ingen kan garantere deg resultater, fordi det meste av det avhenger av hvordan huden din reagerer på laserbehandling. De kan være ganske smertefullt også.

Dette er de vanligste laser behandlinger mot strekkmerker:

  • Pulsed dye laser - dette er en laser behandling som bringer den minste skade på omliggende vev, mens det påvirker dine strekkmerker. Det gir bedre resultater på rosa strekkmerker, men kan også være effektivt med hvite. Du vil trenge minst fem behandlinger, og hver vil koste deg mellom 500 $ og 800 $. Det er ikke anbefalt dersom du er gravid, sykepleier, eller hvis huden din tone er mørkere, og hvis du bruker noen foto sensitive medikamenter. Dette betyr at alle jenter på prevensjon må glemme det.
  • Ekscimer laser - dette laser egentlig ikke fjerne strekkmerker, men heller øke produksjonen av melanin, og dermed gir strekkmerker å skaffe fargen på surround huden. Du vil trenge 10-20 behandlinger, 200-700 $ hver, men det kan være effektive på gamle strekkmerker også.
  • Fraksjonert laser - dette er den dyreste laserbehandling mot strekkmerker. Hver koster rundt 1000 $, og du trenger minst tre økter for å se forbedring på 30%. Hvis du bestemmer deg for dette, må du få det gjort av en laser av den nyeste generasjonen, fordi de viser mye bedre resultater, enn de som er litt eldre. Fungerer på friske og gamle strekkmerker også.

Så, nå vet du. Det er en prosess, det er behov for tid og penger, men det er gjennomførbart. Hvis du vet om en lotion eller annen behandling du har prøvd som har vist seg å fungere på strekkmerker, gjerne dele inn kommentarer. Tross alt, kan en jente aldri ha for mye råd om hvordan du ser bedre, ikke sant?

Aktuelle artikler