Hvordan bruke marokkanske argan olje

Argan olje er en av de mest dyrebare naturlige vegetabilske oljer som har blitt brukt i århundrer av marokkanske Berber folk for sin kosmetikk og helbredende egenskaper.

Hvordan bruke marokkanske argan olje

Sin antioksidant, fuktighetsgivende, beroligende og hud elasticizing egenskaper er grunn av sitt høye innhold av fettsyrer og vitamin E, essensielle for huden cellene regenerasjon og skadet vev reparasjon.

Berber kvinner har alltid gjort bruk av denne oljen til å forynge huden og gir næring hår og negler, men nylig har det også blitt en av de viktigste ingrediensene i moderne anti-aging produkter.

Det finnes to typer av Argan olje: den kosmetiske olje, med en lysere farge, og den kulinariske oljen mye brukt i tradisjonell marokkansk mat som er mørkere og med en sterkere smak og duft.

Men la oss se hvordan å bruke marokkanske argan olje og hvordan du kan dra nytte av alle sine fantastiske egenskaper.

Argan olje gir næring til hud og hår og forsinker aldringsprosessen

Arganolje er en av de beste naturlige oljer til forynge hudvevet og forebygge og utsette opptreden av aldring. Den er rik på fettsyrer og vitaminer (vitamin E, vitamin F, linolsyre og linolensyre, Omega 3 og Omega 6) som fremmer hudens celler gjenfødelse, myke opp huden vev, dempe rynker, redusere mørke ringer og redusere hud irritabilitet.

Argan olje gir også næring og styrker hår og negler, og stimulerer deres vekst. Det er lett absorberes og mye brukt i mange naturlige skjønnhet rettsmidler.

Tone og elasticize kroppen din hud med arganolje

  • Legg en teskje av argan olje i vannet mens du tar et bad eller bare helle noen dråper i din vanlige dusj såpe. Det vil etterlate huden din glatt og ren for urenheter.
  • For å forbedre mykgjørende effekt av badekaret, når du kommer ut av dusjen, bruke en liten mengde argan olje over kroppen din mens det fortsatt er vått.
  • Massere kroppen hver dag med argan olje ved hjelp av sirkelbevegelser. Det vil tone opp huden din, forebygge og lindre strekkmerker og vedlikeholde bryst elastisitet.
  • Du kan også legge til 20 dråper argan olje til din daglige kroppskrem å øke sin gunstige effekter.

Forynge ansiktet og hindre rask aldring

  • Å dempe rynker og fine linjer påfør noen dråper argan på ansiktet og masser forsiktig inn i huden din. Gjøre det en gang eller to ganger om dagen.
  • Forbered en anti-aging maske ved å kombinere 8 dråper argan olje med en kremet blanding av hvit leire og rosevann. Bruke den over ansiktet og la til tørr. Vask med lunkent vann. Det vil svært nære og dypt rense huden din.
  • Foreta en kraftig ansikt serum med 5 ml arganolje, 5 ml destillert vann og 1 g av vitamin C pulver. Ha i en mørk flaske og oppbevar på et kjølig sted. Rist godt før bruk, gjelder en bomullsdott og tørk over ansiktet en gang om dagen. Bruk i tre dager.

Styrke ditt hår og negler

  • For å myke opp tørr, skjør og sprø hår og gjenopprette sin lyshet, varme opp noen dråper argan olje mellom hendene og gni dem direkte inn i håret ditt. Permisjon for en time, skyll.
  • Bland like deler av argan olje og ferskpresset sitronsaft og massere neglene for å hindre dem fra å være skjør. Du kan også fordype hendene i samme løsningen i 15 minutter, en gang i uken. Det vil hydrat og regenerere hånd huden og styrke neglene.

Vel, alle de ovennevnte skjønnhet fordeler vurderes, må du innrømme at argan olje med rette er blitt kalt golden væske av mange skjønnhet eksperter - det holder fantastiske naturlige egenskaper som ingen over disk krem ​​kan tilby!

Har du noen gang brukt det? Del dine meninger med oss, og skriv i kommentarfeltet nedenfor.

Aktuelle artikler