Viktige tips for å kjøpe joggesko

Løping er tøff. Det tar tid, vilje, engasjement, selv tro og konsistens. Oh, og sko. Joggesko, er det. Men med så mange forskjellige typer joggesko der ute, er det nesten umulig å velge de rette.

Viktige tips for å kjøpe joggesko

Ikke vite om du har riktig sko er som å starte en bil løp med en upålitelig bil. Så, her er noen viktige tips om hvordan å ikke ødelegge løp.

Det er i detaljene

Selv de dyreste joggesko vil ikke gjøre jobben for deg, fordi, til slutt det kommer ned til dine evner og behov. Så spør deg selv - hva trenger jeg? Tenk på terrenget - det er asfalt, gress, tredemølle? Løpet er vunnet av brøkdeler av et sekund. Alt teller.

Hvordan kjører du?

Tenk på den måten du kjører - hvordan berører du den bakken? Med hælen din, tærne, pinky? Ta hint fra måten du går. Hvis, for eksempel, mens du kjører, du stort sett bruke forkant, kjøpe sko som har tilstrekkelig form. Prøv dem på, føler puten. Hvis du bruker hele foten mens du kjører, velg noe mer balansert.

Trick or test

Visste du at de kjører skobutikkene har tester for å fastslå det nøyaktige tiltak?

Ikke bekymre deg, testene er ganske enkel. Når du ser på foten din, vil du se buen som går fra hæl til tå. Denne buen, om ikke riktig polstrede, kan faktisk føre til skader. En såkalt "wet test", der de fukte foten og sette den mot et stykke papir, vil hjelpe dem å gjenkjenne hva slags sko dine bue behov.

En annen test, kalt 360 grader, kan virke opplagt, men blir ofte oversett. Det er ikke nok bare å sjekke tærne for riktig passform. Gjør det samme sjekk for resten av foten din, og sørg for at dine bein passe på plattformen.

Jo senere jo bedre

Venter til siste øyeblikk for å kjøpe skoene dine, er ikke så dumt. Faktisk, på grunn av det faktum at føttene svelle i løpet av dagen, er det så nært som det blir til din virkelige passform.

Størrelse betyr noe

Ideen om at våre føtter ikke endres etter en viss alder er en myte. Føtter gjør, faktisk, gå gjennom en rekke mindre endringer i løpet av årene. Disse endringene, sammen med inkonsekvent størrelser av forskjellige sko selskaper kan virkelig skape problemer i det lange løp. Pun intended.

Ta deg god tid

Reckless valg gjør for rastløs bruker. Ikke glem - du kjøper verktøy for jobben. Hvis du tror går med blemmer og sår gjør vondt, prøve å kjøre sånn. Eller rettere sagt - ikke. Bare sitte ned, slappe av og ha det gøy velge. Tror ikke om mote, eller plage over prisen, og glemme fristen.

Aktuelle artikler